Com actuar en cas de robatori?

14/04/2016

Aquesta setmana donarem uns quants consells sobre com actuar davant d'un robatori i com comunicar-lo a la vostra companyia asseguradora.

Segurament el robatori és el sinistre que més afecta a la persona qui el rep. El saber que algun desconegut ha entrat a casa teva crea un sentiment de vulnerabilitat i emocionalment pot deixar seqüeles. Com que això és una pàgina d'assegurances començarem introduint les definicions dels diferents termes que utilitzen totes les asseguradores per diferenciar diferents tipus de robatori.

Robatori: Apropiació indeguda d'algun objecte alié utilitzant violència física sobre algun element del continent per accedir a la vivenda. Per exemple, el trencament d'una finiestra o forçament de una porta. Aquest és el sinistre més comú i per regla general, si la pólissa està ben feta no hi ha problemes en quant a cobertura.

Expoliació: Apropiació indeguda d'algun objecte aliè utilitzant algun tipus de violència sobre les persones. Expoliació és sinónim d'atracament. En aquest cas la violencia no s'utilitza sobre un element del edifici sinò directament sobre les persones que hi habiten. 

Furt: Apropiació indeguda d'algun objecte aliè sense ús de la violència. Aquest robatori és fruit de la propia distracció o per excés de confiança. Per exemple, si ens trobem al jardí de casa i ens entren per alguna porta que està oberta. Aquesta cobertura no es dóna en polisses de comerços per exemple, sovint la trobem en pólisses de casa però amb cobertures limitades ja que el propietari o inquilí es en part responsable del sinistre. 

Un cop definits els conceptes anem a donar una sèrie de consells per actuar correctament en cas de robatori. 

 

  • El primer pas, com sempre, és mantenir la nostra propia seguretat, si detectem que poden haver entrat a casa nostra el primer a fer és avisar a la policia, ja que desconeixem si l'infractor pot ser a dins o no.
  • Si ens trobessim amb els lladres o es tracta d'un atracament, evitar heroicitats, si tenim una bona assegurança i està ben feta ja ens cobrirà tots els danys materials que podem patir, evitem també patir danys personals. 
  • Fer un llistat de les coses substretes, intentar recopilar factures ja que aquestes poden ajudar molt a les asseguradores ( tot i que molts cops sóm conscients que no es poden guardar totes, si és important guardar les dels objectes més costosos per tal de demostrar la seva existencia abans del robatori).
  • Denunciar els fets és imprescindible per poder obrir el sinistre ja que es tracta de un delicte i l'asseguradora ens requerirà la denúncia. El llistat que hem fet anteriorment ens servirà per la policia també.
  • Recomenem fer fotos de tots els objectes de valor com joies o rellotges tan bon punt els adquirim, ja que en cas de robatori la seva foto ens servirà per demostrar la seva preexistència i en cas de que la policia les recuperi ens les podrà entregar. Si no podem demostrar clarament que són nostres pot ser que no ens les donin. 
  • Si t'han substret alguna tarjeta de crèdit, avisa rapidament al teu banc.
  • Revisa periòdicament la teva pólissa o contacta amb el teu mediador per assegurar-te que la pólissa té les cobertures correctes i els capitals assegurats actualitzats.

 

Espero que us hagin servit els nostres consells, si voleu saber les condicions d'alguna assegurança només heu d'utilitzar els nostres tarificadors online. Si t'ha semblat útil el text recorda COMPARTIR, potser a algú altre també li ho semblarà!

 

SALUT!!