Com omplir una Declaració Amistosa d’Accident i no donar-nos la culpa intentant-ho.

10/03/2016

Es calcula que entre el 20-25% dels accidents no es resolen correctament degut a errors a la declaració del sinistre. Us oferim 7 consells ràpids per omplir un “parte” o D.A.A.

1.- Assegura la zona per evitar mals majors. Sigues conscient dels possibles perills que poden derivar d’un accident. Posa’t el reflector i col·loca els triangles, si és necessari. Amb els nervis podem patir més danys dels que ja hem patit.

2.- Controla els teus nervis, et poden jugar molt mala passada. Pensa que una D.A.A ( Declaració Amistosa d’Accident), no es pot modificar un cop firmada i separades les dues parts, per tant necessites omplir-la bé i amb el cap fred, evita les discussions amb el contrari. Pren el temps que necessitis, no hi ha pressa.

3.- Intenta emplenar tots els camps. Pren consciencia que la teva D.A.A serà, en molts casos, l’única informació que rebrà la cia asseguradora. Per tant intenta donar-li la màxima possible i amb bona lletra.

4.- Atent a les caselles centrals, aquestes en molts casos atorguen la culpabilitat de l’accident, és molt més rellevant que el propi croquis. Marca quines s’assembli més a la teva circumstància i en cas de dubte millor no marquis. Recorda anotar quantes caselles ha marcat cadascú.

5.- Dibuixa correctament el croquis, no dubtem mai de les qualitats artístiques dels nostres clients, però no és el moment. Dibuix senzill, només amb els elements rellevants de l’accident, identifica quin cotxe és l’A i quin el B i fes constar amb fletxes quines eren les direccions que seguien els vehicles abans de l’accident. No està mai de més fer alguna foto.  

6.- Busca testimonis si no ens entenem amb el contrari. Si tot i estar molt ZEN, com hem dit al segon punt, no ens entenem amb el contrari, és necessari trobar testimonis que recolzin la nostra versió. Apunta’n totes les dades possibles. Si no n’hi ha cap o la cosa es tensa entre accidentats, truca a la policia.

7.- Recolza’t amb el teu agent, si en tens. Si tens cap dubte truca al teu agent d’assegurances, un error et pot costar car. No seria la primera vegada que sortim a la carrera de l’oficina per ajudar al client a completar el “parte”. Si les hores són molt intempestives i tens dubtes, truca a la policia.

 

Esperem que us hagi servit per alguna cosa la informació, si la trobeu interessant potser un altre també. Comparteix!!

Assegurances Roses

En línia

Assegurances Roses

Gràcies per contactar amb nosaltres. En què us podem ajudar?

14:19