Estic de lloguer. Necessito una assegurança?

09/02/2016

L'entrada d'avui intenta satisfer una pregunta força recurrent a l'hora de llogar un pis o local.

Aquesta setmana intentarem posar el focus sobre quins són els beneficis que rep l'inquilí d'un bé al contractar una assegurança.

Es calcula que el 21% de la població actualment viu ja en règim de lloguer, el percentatge augmenta potencialment si focalitzem l'estudi sobre la gent jove ( compresa entre els 18 i 30 anys) i les persones en edat de jubilació. Tot i així seguim un pèl per sota de la mitjana europea que s'estableix al 29%.

El lloguer es l'opció preferida de moltes persones i famílies, a qui els hi aporta una sèrie d'avantatges sobre la opció de compra, com poden ser: la mobilitat, el preu, i sobretot per aquells a qui els hi provoca vertigen lligar-se a una entitat bancària durant 40 anys. 

És cert, llogar es més senzill.... però això no ens treu de totes les responsabilitats, de fet ja molts contractes de lloguer obliguen a l’inquilí a assegurar el pis. Quina és la causa? Si el propietari ja en té una, a mi em serveix?. Bé, Ara enumerarem algun dels punts més importants a saber si tens pensat o dubtes sobre contractar una assegurança. 

 

  • COBRIR LES NOSTRES COSES:  Cert és que en teoria el propietari de l'immoble segurament ja deu haver contractat alguna assegurança, però també és igual de cert que aquesta cobrirà les coses que siguin propietat de l'assegurat, no les de l'inquilí. Per tant, punt important a tenir en compte.
  • COBRIR LES NOSTRES RESPONSABILITATS EN FRONT A TERCERES PERSONES : Les assegurances de casa no cobreixen únicament coses materials, també cobreixen danys personals, molt més difícils de valorar que les coses tangibles.  La Responsabilitat Civil ens protegeix també de possibles danys que haguem ocasionat a tercers ja sigui dins o fora de l'immoble. Per exemple, si atropellem a algú amb la bicicleta pel carrer, el nostre fill trenca un vidre a la veïna o ens cau un test al cap del cobrador del gas podem rebre una reclamació i la nostra assegurança de casa se’n faria càrrec.
  • NO CONFIAR EN L'ASSEGURANÇA DEL PROPIETARI: El tercer punt parla de comoditat, de tranquil·litat.  Qui viu a l'immoble de lloguer al cap i a fi ets tu i la teva família, que passa si uns lladres ens esbotzen la porta? o si es trenca una canonada de la dutxa? qui pateix les conseqüències? doncs efectivament.. tu. Pots confiar amb l'assegurança del propietari ( la qual desconeixem les condicions, o si tan sols existeix) i evidentment no tractarà amb tanta urgència el problema com el tractaries tu, que vius allà. Per tant es recomanable tenir una assegurança per solucionar ràpidament els possibles problemes  que tinguem dins de casa.
  • RC D'ANIMALS: Si tenim alguna mascota a casa, necessitem cobrir els possibles danys que pugui ocasionar a un tercer o a un altre animal. Les assegurances de casa cobreixen la responsabilitat dels nostres animals, sempre i quan no es tracti de un gos considerat  potencialment perillós, llavors necessitaríem una pòlissa a part o algun epígraf extra dins de la pòlissa que ens ho especifiqui.
  • RC DAVANT EL PROPIETARI: Últim i més important dels punts. Imaginem que tenim un incendi dins de casa. Encara que l'assegurança del nostre propietari o la de la comunitat paguin fins l'últim cèntim dels danys l'asseguradora té tot el dret de reclamar aquest import al causant del sinistre per tant si l'incendi neix a la nostra torradora o la nostra llar de foc, rebrem una factura de part de l'asseguradora. T'imagines de quina quantitat de diners podem estar parlant? Una bona assegurança de llar ens cobriria aquesta responsabilitat, sempre i quan especifiquem a l'hora de fer-la que som inquilins del bé assegurat.

Per tant, podríem dir que és primordial contractar una assegurança del nostre pis encara que estiguem de lloguer. Si aquesta informació t'ha servit comparteix-la! i potser li servirà a algu altre.

 

Salutacions!!

Assegurances Roses

En línia

Assegurances Roses

Gràcies per contactar amb nosaltres. En què us podem ajudar?

13:30